Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva!

Veeeliki pozdrav vam šaljem iz sunčanog i ponosnog Slavonskog Broda! Ponosni smo na cijelu našu reprezentaciju, a ponajviše na našeg sugrađanina Marija Mandžukića radi sinoćnjeg pogotka kojim smo prošli u finale Svjetskog nogometnog prvenstva!!! Još uvijek nestvarno zvuči! Nisam mogla ne napisati post na ovakvu temu! Ne zaboravite se pretplatiti na blog u rubrici "Sljedbenici"! <3




Davne 1998. Hrvatska je osvojila broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj. Najveći uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića!



20 godina kasnije, tzv. "zlatna generacija" i veličanstveni Zlatko Dalić pobjedom protiv Engleske odvode Hrvatsku u finale Svjetskog nogometnog prvenstva! Nestvarno! Teško mi je opisati ovu sreću i ponos!





Prvo smo se brinuli hoćemo li proći skupinu.
HRVATSKA : NIGERIJA 2 :0      16.06.2018.
HRVATSKA : ARGENTINA 3:0    21.06.2018.
HRVATSKA : ISLAND 2:1        26.06.2018.

Izvanredni rezultati! Uspjeli smo pobijediti navikanu Argentinu. Shvaćam da jedan igrač (Messi) ne može sve sam i da je stvar zajedništva i uigranosti, ali on je većinu svijeta razočarao kada se nakon poraza povukao u svlačionicu i nije pobjednicima ni čestitao. Jedan kapetan...



Prošli smo u osminu finala i dobili "nesretnu" Dansku! Kazneni udarci su nas na kraju dodatno pogodili...Velika nervoza je bila među nama, ali tu smo svijetu pokazali našega junaka - Danijela Subašića! Čovjek - stijena! U raspucavanju je obranio tri penala i tako je postao 2. vratar u povijesti Svjetskog nogometnog prvenstva koji je obranio tri penala! Toliko mi je drago što je postao još popularniji i što je cijeli svijet čuo za njega!

HRVATSKA : DANSKA  1:1  (3:2)  01.07.2018.
U nastavku pogledajte tu senzaciju! Za pobjednički pogodak zaslužan je Ivan Rakitić!





Pogledajte fascinantan Bullhit Luke Bulića o Danijelu Subašiću! Iznova i iznova sam preslušavala tu pjesmu! :D





Nakon Danske uslijedio je domaćin - Rusija! Postojale su tu razne teorije: da oni moraju pobijediti jer su domaćini, radi Putina... Kada je Rusija bila poznata po nogometu?!


HRVATSKA : RUSIJA 2:2 (4:3) 07.07.2018.

Nadali smo se da će ovaj put proći bez dodatnih produžetaka, drame, raspucavanja itd., ali naši Vatreni očito vole zakomplicirati stvar. :D  U penalima smo bili uspješniji sa 4:3, a Subašić je iznova obranio svoj naslov heroja! Nakon utakmice izašle su nove šale : "Subašića za ministra obrane!" itd. Koliko li je samo tereta tada bilo na njegovim leđima...


Ovaj trenutak je mnoge dirnuo. Tijekom utakmice, Danijel Subašić se srušio na tlo i savijao se od bolova.



No sva sreća kasnije je bilo sve u redu! :D



Zanimljivo kako je jedna malena zemlja od 4 milijuna stanovnika pobijedila ogromnu Rusiju pred prepunim stadionom ruskih navijača! Zaslužili smo!!! Prošli smo u polufinale!




Nakon novih penala trebalo je osmisliti i novi Bullhit, pa poslušajte!




HRVATSKA : ENGLESKA 2:1 11.07.2018.

Napokon smo uspjeli proći bez penala, ali produžetke nismo mogli izbjeći! Produžetke u kojima smo se mi proslavili, ujedinili i nismo odustali! Englezi su izvrsno igrali u prvom dijelu utakmice, ali dakako da su me razočarali svojom arogancijom "Football is coming home!". Mnogi engleski mediji su to razvikali, dok svjetski mediji nisu bili baš oduševljeni time, no iduće jutro ipak svi slave Hrvate!



Fascinantnim pogotkom Marija Mandžukića prošli smo u finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2018.! Mario još uvijek nije svjestan što se dogodilo kao i većina ljudi! Fascinirao nas je sve kada se ogrnuo hrvatskom zastavom sa natpisom rodnoga grada!




Klikom na sljedeći link možete se uvjeriti kako smo se proveselili u brodskoj Tvrđavi : http://www.ebrod.net/slavonski-brod/clanak/brodani-u-euforiji-nakon-pobjednickog-pogotka-mandze-slavlje-je-tek-krenulo-24808.html ! Naravno, ne smijem zaboraviti napomenuti da Mandžo ne zaboravlja svoje sugrađane, pa nas je tako za vrijeme utakmice protiv Rusije počastio besplatnim sladoledom, pivom i grickalicama.






Želim još samo obratiti pažnju na skromnost i poniznost našega izbornika Zlatka Dalića! Čovjek se uvijek realno kaže! Mislim da je baš to i bio poticaj dečkima za dalje!

INSTAGRAM PROFILI NAŠIH VATRENIH:

@danijel.subasic
@simevrsaljko2
@ivanrakitic
@ivanperisic444
@lovre_kalinic91
@dejanlovren06
@markopjacaofficial
@mariomandzukic_official
@anterebic
@daliczlatko
@hns_cff
@marcelo_brozovic
@lukamodric10
@corlukav05_14
@domagojvida.official
@andrejkramaric
@mateokovacic8
@tinjedvaj16
@josip_pivaric19

BRAVO, VATRENI! IDEMO DALJE! DO KRAJA!

Finale je u nedjelju, 15.07.2018. u 17, 00 h!

Izbor najljepših nogometaša pročitajte klikom ovdje.


Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)



PROČITAJTE JOŠ:

My top 5 movies

One casual outfit for a sunny day

Kako je nastao ovaj blog?



------------------------------------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com









*This post is not sponsored!*




Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE