Kako nastane post?

Veliki pozdrav, dragi moji! Pošto se već više od godinu dana bavim blogom i pisanjem postova,odlučila sam vama koji se ne bave time, pokazati kako izgleda jedan nastanak postova koje vi svakodnevno čitate na mom blogu! Ovakav isti post je pripremila i divna Anja sa bloga Anja`s style corner, pa pogledajte i njen post! ;)








Mnogi misle da je samo tako lagano sjesti i napisati post, ali prije toga je potrebno proći kroz nekoliko stvari, a ako vas zanima koje su to stvari, nastavite čitati! Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno, a meni puno znači!







1.  Razmišljanje o novom postu

Prilikom želje za objavom novoga posta, potrebno je razmisliti o čemu idućem želimo pisati, koja kategorija (Fashion, Makeup, Lifestyle, Tags, Wishlist,…).





2.  Inspiracija

U slučaju da nemamo isprva točno zamišljen post, možemo pronaći inspiraciju na internetu ili u nekakvom časopisu, a možda i na društvenoj mreži. Čitanjem raznih članaka, gledanjem YouTube videa, posjećivanjem drugih blogova… Svrha nije prekopirati druge blogerice ili YouTuberice! Kod njih možemo pronaći inspiraciju za naš post kojeg ćemo naravno preoblikovati i ubaciti nešto svoje. U slučaju da nam se neki post jako svidi, možemo napraviti svoju verziju, ali nije poželjno to raditi često!










3.  Zabilježiti ideje

Uvijek mi je važno da svaku ideju koju imam vezano za blog zabilježim u svoj rokovnik. Puno mi je lakše kada imam rokovnik namijenjen samo za blog. Raspored objavljivanja postova, važni datumi, mailovi… Sve to ne bih mogla zapamtiti bez rokovnika. Imam običaj postove pisati ranije kako bih ih imala spremne u slučaju da se dogodi nešto nepredviđeno! Nije loše ni pitati svoje čitatelje što oni iduće žele na vašem blogu, pa i na taj način možete dobiti ideju.






4.  Realizacija

Sada smo već došli do dijela kada smo odlučili kakav post želimo napraviti. Ako su nam potrebne fotografije outfita, moramo prirediti odjeću i sve dodatke koje želimo. Imam običaj slikati se vani, pa moram gledati i kada će biti lijepo vrijeme. U slučaju da se radi o nekom lakšem postu, npr. favoriti ili tako nešto, sve to možemo slikati i kod kuće, ali bitno je prirodno svjetlo, a to opet ovisi o vremenskim uvjetima. 








5.  Prebaciti slike na računalu, urediti ih i uploadati

Kada smo priredili fotografije, potrebno ih je prebaciti na računalo te izabrati one najbolje. Po želji ih možemo dodatno urediti ili ne (dodati watermark), a nakon svega preostaje uploadanje. Uploadanje ovisi o jačini interneta. Ako je slabiji, moguće je da se 10 slika uploada 3 sata, a ako je brz uploadat će se u roku 1 min.




6.  Uz tekst, sastaviti jedan post te ga objaviti!

Kada su nam fotografije spremne, preostaje nam još samo osmisliti tekst te ga napisati i objaviti! 












Nadam se da vam se svidio ovaj današnji, pomalo drugačiji post jer sam vam pokušala dočarati kako to izgleda! Kod mene je situacija ovakva, ali možda neki blogeri rade drugačije!


Do idućeg posta, pozdrav! :)






-------------------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com




*This post is not sponsored!*





Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE