Schloss Heidelberg + Frankenthal

Pozdrav svima! Za danas sam vam pripremila zadnji post o mom posjetu Njemačkoj pred kraj 2018.g. Prethodna dva posta možete pročitati klikom ovdje (SEA LIFE Speyer) i ovdje (Technik Museum Sinsheim)! Danas ću pisati o dvorcu u Heidelbergu i malo o drugom gradiću - Frankenthalu! Odlučila sam ubaciti slike iz Frankenthala jer ih imam premalo za jedan post! ;) Nadam se da će vam se svidjeti i ovaj post! Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno! ;)









Heidelberg je grad u njemačkoj pokrajini Baden-Württembergu, smješten na rijeci Neckaru, a broji oko 145000 stanovnika. Poznat je zbog dvorca koji je danas samo još ruševina otkad ga je uništio požar 1764. godine. Isto tako, Heidelberg ima veliki značaj zbog najstarijeg sveučilišta Njemačke iz 1386. godine.












Dvorac Heidelberg je ruševina dvorca u Njemačkoj i znamenitost Heidelberga. Ruševine dvorca su među najvažnijim renesansnim građevinama sjeverno od Alpa.
Dvorac je djelomično obnovljen nakon rušenja u 17. i 18. stoljeću. Nalazi se 80 metara do sjevernog dijela brda Königstuhl i time dominira pogledom na staru gradsku jezgru Heidelberga. Do njega vodi uspinjača "Heidelberger Bergbahn".Dugačka je 471 metara, a razlika u visini je 171 metar.








Najraniji dio dvorca izgrađen je prije 1214. godine, a kasnije je proširen na dva dvorca oko 1294. godine; međutim, 1537. godine, grom je uništio gornji dvorac.









Sadašnje strukture bile su proširene do 1650. godine, prije oštećenja ratovima i požarima. Godine 1764., još jedan grom prouzročio je požar koji je uništio neke obnovljene dijelove.











Kada smo ga mi posjetili, bilo je ekstremno hladno, pa sam zato bila zaobučena jako! Super mi je što u unutrašnjem dijelu dvorca imate starinsku ljekarnu i laboratorij, pa možete vidjeti kako je to sve prije izgledalo! :)
















Prije nego uđete u dvorac, sviđa mi se pogled na njega i grad te rijeku Neckar! :D Park je jako lijep, a vjerujem da je još ljepši tijekom sunčanih dana! 










Ukoliko vas zanima još informacija o dvorcu možete ih pročitati na službenoj stranici klikom ovdje!







Frankenthal

Iz Frankenthala nemam puno slika, ali ukoliko opet budem išla, potrudit ću se slikati po danu i to puno slika! ;)  To je manji gradić i ima 50-ak tisuća stanovnika! Jako lijep Advent su imali!
















PROČITAJTE JOŠ:


Future tag
Top 10 quotes
My essence collection
My top male singers
30 pitanja koje nitko ne postavlja
--------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com









*This post is not sponsored!*


Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE