SOL course

Pozdrav svima! Još uvijek sam u Poljskoj, ali kroz današnji post ću vam pisati detaljnije o svom boravku u Bidefordu na SOL tečaju! Ovdje mi je super i definitivno ću napisati neke postove i o mom boravku ovdje. Za dva dana (21.11.) mi je i rođendan! Ako vas zanima o čemu se radi, nastavite čitati! :) Ne zaboravite se pretplatiti na blog!









SOL je neprofitna organizacija i dobrotvorna ustanova osnovana 1991. godine s ciljem da bude podrška u poučavanju i učenju engleskog jezika nastavnicima, studentima i učenicima iz zemalja srednje i istočne Europe.

Sadrži 3 centra u gradovima: Barnstaple, Bideford i Tiverton (Sjeverni Devon).





SOL organizira jedinstvene jezične programe po povoljnijim cijenama od bilo kojeg drugog centra u Velikoj Britaniji. SOL omogućuje potpunu interaktivnu uključenost polaznika koji kroz terensku nastavu i razvijanje promatračkih vještina vrlo brzo povećaju samopouzdanje i motivaciju za učenje engleskog jezika.

Za sve dodatne informacije možete posjetiti njihovu službenu web stranicu SHARING ONE LANGUAGE.

SOL nije standardna škola gdje ćete doći, sjesti u klupe i učiti. Mi smo bili raspoređeni u tri grupe i svaka je imala svoju prostoriju. Unutra bismo sjedili na stolicama poredanima u krug. Omogućavaju vam upotrebu engleskog jezika u stvarnim situacijama sa izvornim govornicima. 

Svakodnevni izleti i boravak u obiteljima su osnova programa dok se vrijeme provedeno u učionicama Centra svodi na pripremu i analizu izleta kao i vremena provedenog u obiteljima. Bideford je miran gradić s malo stanovnika. 

U školi su profesori jako zanimljivi i dobijete kao mali dnevnik koji ispunjavate tijekom svog boravka u Engleskoj, a kasnije ga možete ponijeti kući.
U videu ispod imate dodatno sve razjašnjeno. ;)

Učenici obično dolaze u pratnji svojih učitelja. Na svakih 8 učenika učitelj ima besplatan boravak. Svake godine velike skupine učenika iz Hrvatske odlaze na ovo nezaboravno putovanje a njihovi učitelji primjećuju da se njihova daljnja motivacija za učenjem i samopouzdanje u korištenju jezika uvelike povećaju.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moj dan je započinjao tako što bih se budila u 7,30, doručkovala bih i onda u 8,30 autom krećemo do škole. Vozila nas je žena kod koje smo bili u obitelji. Obično po 2 ili 3 učenika bude smješteno u jednoj obitelji. Nastava je počinjala otprilike u 8,45 da bismo do 12,30 bili u školi, a nakon toga idemo na ekskurziju. ;) Svaki dan u neki drugi grad.

Tako smo posjetili: Barnstaple, Exeter, Bude, Exmoor nacionalni park i Lynton. ;)
Nemam sa svih mjesta puno slika jer sam uživala s prijateljima i neću detaljno opisivati mjesta jer je jednostavno bilo izvrsno i ne sjećam se svake sitnice, a ako vas nešto dodatno zanima možete potražiti na Internetu. 

BARNSTAPLE












EXETER










BIDEFORD
















BUDE









:)
Probala sam i domaći specijalitet Fish&Chips i zapravo nije ništa posebno kao što svi govore. Obična panirana riba i pomfri ili običan pečeni krumpir. No, bilo je ukusno u svakom slučaju! ;) I u pokrajini Cornwall, odnosno u Budeu smo jeli Cornish pasty. Nemam svoju sliku, ali ubacit ću s Interneta.














Bilo je uistinu prekrasno i ako ikada budete imali priliku svakako otiđite! :)




Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)




PROČITAJTE JOŠ:

20 činjenica o meni/ 2.dio 

My Aura collection

Music tag

Minimundus in Klagenfurt

-----------------------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com



*This post is not sponsored!*


Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE