27. kolovoza 2018.

My first flight (to London)

Pozdrav svima! Danas ću vam pisati o svom prvom letu avionom! Išla sam do Engleske, Londona prije točno mjesec dana. :D Ako vas zanima moje iskustvo, nastavite čitati i ne zaboravite se pretplatiti na blog! :)





Došao je napokon i taj 27.7.2018. Putovanje koje smo planirali oko godinu dana. Bila sam sretna, naravno, dio jer idem u Englesku, dio jer ću se prvi put voziti avionom, a dio jer će cijelo to putovanje biti super iskustvo!


Znam da ima ljudi koji nikada ne bi sjeli u avion. Boje se visine, čuli za razne padove aviona, misle da će im biti muka itd. Iz svog iskustva vam mogu reći da sam jedva dočekala ići i isprobati kako je to!

1. VISINA

Ne bojim se visine što se tiče aviona jer logično da visoko mora letjeti, a ako ne želim ne moram gledati kroz prozor... (Uostalom kada se dođe na određenu visinu, ne vidi se ništa osim oblaka, tako da nije strašno.)

 2. ŠTO AKO AVION PADNE?

Ova teorija mi već od prije ide na živce, a sada pogotovo. Takvim ljudima mi se više ne da objašnjavati. Ako ne želiš ići, ne moraš i amen. 

Nekada davno sam i ja razmišljala o ovakvim stvarima, ali uvijek treba gledati pozitivnu stranu, pa sam ja to npr. ovako shvatila: "Avion je jedno od najsigurnijih prometnih sredstava. Uštedi se na vremenu i super je kao iskustvo! Rijetko kada da padne neki avion, a i ako padne - Bože moj, svi mi moramo nekada umrijeti!" Možda ova zadnja rečenica zvuči grubo, ali ja sam si to tako opisala. 

3. MUČNINA

Jedino za ovo sam se malo pribojavala, ali ne previše jer obično imam izdržljiv želudac i nikada mi nije muka, pa mi tako nije bila ni ovaj put. Namjerno nisam htjela popiti tablete, ali u slučaju da će vam biti muka ili je, popijte jednu. ;) Tako će i taj problem biti riješen! :D


E sada... Kada smo razjasnili sve "probleme", mogu vam dalje nastaviti pisati svoje doživljaje.

Došli smo u prekrasnu novoizgrađenu Zračnu luku "Franjo Tuđman" u Zagrebu oko pola 3 popodne. Let smo imali u 17,50 h. Na check-in je potrebno doći 2 h ranije od vremena predviđenog za polijetanje. U slučaju da ne dođete na vrijeme, kompanija vam ima pravo otkazati rezervaciju.

Kada se "checkirate", potrebno je dati osobnu iskaznicu ili putovnicu i predati kofer u slučaju da ga vaša rezervacija uključuje. Tamo vam se printa avio-karta. Zatim odlazite na sigurnosnu kontrolu. Sigurno vam je to poznatije kao "ona traka gdje ostavljate stvari". Uglavnom, sve što sadrži metal u sebi morate izvaditi i staviti posudu koja se nalazi na traci, uključujući mobitel, punjač itd. Ono što ne smijete nositi, možete pročitati klikom ovdje.



Najviše sam imala dileme oko toga što smijem ponijeti u koferu (predana prtljaga), što ne... Što smijem ponijeti u ruksaku (ručna prtljaga), što ne itd. Zapravo nije ništa komplicirano. U koferu možete prenijeti sve, samo morate paziti da ne premašite kilažu, a u ručnoj prtljazi "ništa opasno", pod tim se misli na škarice, sprejeve i još razne stvari... Hranu smijete prenijeti, ali vodu ne. Vodu smijete natočiti u praznu bočicu nakon sigurnosne provjere. Ja sam u ruksaku imala knjigu, hranu, slušalice itd. Kada sam došla na kontrolu, cijeli ruksak sam stavila na traku jer mi se nije dalo posebno vaditi sve. :)


Nakon što prođete sigurnosnu kontrolu, preostaje vam čekanje do leta. :) Možete otići u razne trgovine koje se nalaze na aerodromu, ali pažljivo jer je sve dosta skuplje nego u običnim trgovinama.

Mi smo tako čekali 2 h i više do leta, zatim su nam otkazali let za još sat vremena. Meni je to sve brzo proletjelo jer sam na umu stalno imala mjesto gdje ću uskoro sletjeti. ;)


Kada smo se napokon ukrcali u avion, zavezali... Stjuardese su pokazale sve "u slučaju opasnosti" ili ako nam padne razina kisika što trebamo učiniti... Dok smo sjedili u avionu, morali smo čekati na još 45 min. Sada slijedi onaj najuzbudljiviji dio - polijetanje!!! :D




Voziti se u avionu je isto kao i voziti se u autobusu, sjedala su slično raspoređena. Zavisi kako u kojem avionu, ali kod nas su bila tri sjedala sa svake strane. Avion se prvo sporo kreće, okreće itd. I zatim krene po pisti, ide polako i odjednom stane, za čas ubrza i za tren poletimo. Nevjerojatno!! 

Za trenutak ste u oblacima i pogled je izvanredan! Što se tiče trese li se avion ili ne... Jedino kod polijetanja i slijetanja. Nekada stjuardesa zna reći da ulazimo u zonu nemirnog leta, ali ništa strašno. Dok se vozimo u zraku, osjećaj je skroz normalan, jedino se uši začepe radi tlaka zraka. 





U avionu smo dobili male paketiće od Croatia Airlinesa u kojem se nalaze hrvatski tradicionalni proizvodi. Npr. istarska kobasica, arancini i oblačići. Bilo je jako ukusno, a i još vas nude pićem. Besplatno je! U slučaju da ste vegetarijanac ili vegan, to morate naglasiti pa ćete dobiti drugačije pakiranje. 


Nakon 1,5 h smo bili u Londonu, u Zračnoj luci Heathrow. Kada smo sletjeli, bilo je potrebno predati osobnu ili putovnicu, odnosno ući u zemlju na aerodromu, a kasnije smo pokupili prtljagu i to je to. Njihov aerodrom je O G R O M A N! Ništa za čuđenje s obzirom da je London svjetska metropola! 









Ista stvar je bila i kada smo se vraćali, ali smo imali malo više vremena za čekanje na londonskom aerodromu, pa sam uspjela pronaći i Gucci trgovinu. Bilo je zanimljivo vidjeti to uživo, iako ništa posebno kad znam da si svejedno ne mogu ništa kupiti. :D









Bilo je ovo prekrasno iskustvo! Voljela bih letjeti još 1000 puta u životu! Tako je bilo zanimljivo da čim sam se vratila u Hrvatsku, htjela sam si rezervirati let za negdje dalje... :D 



Ne znam jesam li ranije rekla, ali letjeli smo Croatia Airlinesom i sve dodatne pojedinosti možete saznati na njihovoj službenoj stranici klikom ovdje


Jeste li vi nekada letjeli avionom i gdje je to bilo? Kakva imate iskustva? 
Ako niste, želite li letjeti ili se ipak bojite?







Nadam se da ste uživali čitajući ovaj post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)



PROČITAJTE JOŠ:



------------------------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com


*This post is not sponsored!*



20. kolovoza 2018.

Football tag

Pozdrav svima! Za danas sam vam odlučila pripremiti jedan od najdražih i najzanimljivijih tagova do sada! Radi se o FOOTBALL TAGU! Ovaj post sam odlučila napisati jer volim pratiti nogomet itd. Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno! :D





1. Omiljena nogometna momčad? (Reprezentacija ili klub?)

Za reprezentaciju ću reći naravno da je to hrvatska. Vjerni sam navijač Vatrenih! Za klub ne mogu izdvojiti jedan, nego dva , a to su Juventus i Liverpool. (Ako želite, voljela bih da pročitate post koji sam napisala povodom prolaska Hrvatske u finale Svjetskog nogometnog prvenstva klikom ovdje. )



2. Momčad koju ne voliš? (Reprezentacija ili klub?)

S obzirom na situaciju prije i tijekom utakmice sa Engleskom na Svjetskom nogometnom prvenstvu, izdvojit ću englesku nogometnu reprezentaciju. Previše su podcjenjivali protivnika što im se na kraju obilo o glavu. Što vi mislite o tome?

3. Da možeš dati crveni karton bilo kojem igraču, tko bi to bio?

Na Svjetskom bih definitivno dala crveni karton nogometašu engleske reprezentacije. Mislim da ga zaslužuje Kyle Walker jer je toliko puta napravio prekršaj i nasrnuo na Mandžukića i nikome ništa...

4. Čija "žena nogometaša" bi bila?

Hmm... najviše volim Mandžukića, Subašića i Lovrena. S obzirom da su svi zauzeti zamislit ću da nisu. :D Težak izbor jer svaki mi se sviđa. Mandžo je skroman, Lovren smiješan, a Suba je Suba (njega ne mogu opisati). :D Ma sva trojica su super, ali nekako bih odabrala Mandžu jer je jednostavan i nije "čovjek od velikih riječi", pokušava sve držati u privatnosti koliko je moguće i to mi se sviđa.



5. Posjeduješ li ikakav dres?

Nažalost ne, ali kad tad ću si kupiti.

6. Omiljeni legendarni igrač?

U legendarne bih sada već ubrojila i Mandžukića, Subašića i Ćorluku jer su se oprostili od reprezentacije. Svaki od njih je dao veliki doprinos. <3



7. Da možeš dovesti bilo kojeg igrača u svoj klub, koga bi dovela?

Ne znam misli li se ovdje na imaginarni klub ili onaj za kojeg trenutno navijam. Reći ćemo kao da se radi o Liverpoolu. Dovela bih Subašića na gol.

8. Za kojeg nogometaša misliš da je precijenjen?

Ovo je stvarno teško pitanje i ne znam, ne bih voljela ulaziti u takve stvari. :)

9. Za kojeg nogometaša misliš da ga ne cijene dovoljno/ da zaslužuje više?

Danijel Subašić! Ono što je on pokazao na Svjetskom, nitko nije...Neću previše raspravljati o ovome. :)



10. Top 5 nogometaša?

Mandžukić, Subašić, Lovren, Salah, Perišić. :D

11. Omiljeni pogodak?



Finale Lige prvaka 2017. kada su igrali Juventus i Real Madrid. Mandžo je zabio gol škaricama, fascinantno!! I dan danas se sjećam kako sam vrištala. Bio je nominiran za nekakvu nagradu radi tog gola!



12. Jesi li bila na utakmici svog omiljenog kluba/ reprezentacije?

Trebala sam ići jednom, ali vrijeme je bilo loše pa je utakmica prebačena u drugi grad koji je još dalje od moga, pa nažalost nisam išla. Vjerujem da će biti prilike! :D

13. Tko je najljepši nogometaš?

Do sada ste već mogli skužiti da najviše volim isticati naše nogometaše i pričati o njima jer se ne volim zamarati stranima, ali to ne znači da ih "umanjujem".

Meni su najljepši Dejan Lovren, Danijel Subašić i Mario Mandžukić. Iako je i Pjaca lijep i Kramarić... Između ove trojice se ne mogu odlučiti, ali većina žena kaže da je Dejan Lovren najljepši. Mandžukić nekima nije nešto posebno lijep jer "ima grbav nos", ovakav je, onakav je... Meni se baš zato i sviđa što nije "savršen" nego je jednostavno poseban i lijep na svoj način.

Pisala sam post o najljepšim nogometašima Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a to možete pročitati klikom ovdje.



14. Da možeš na jedan dan igrati nogomet s bilo kojim nogometašem, tko bi to bio?

Izabrala bih Subašića, pa da mu pucam na gol hahaha :D Iako znam da bi bilo nemoguće zabiti, ali tko zna... ;)

15. Kreiraj svoju početnu jedanaestoricu! (Bilo koji igrač iz bilo kojeg kluba.)

Vratar: Subašić (teško je zapamtiti da on više ne igra za reprezentaciju :/ , ali igra za svoj klub, pa tako može i za moj :P )

Napadač: Mandžukić i Salah

Vezni: Perišić, Modrić, Rakitić, Badelj

Branič: Lovren, Vrsaljko, Vida, Ramos



Ako želite, napravite i vi ovakav tag na svom blogu (svakako stavite link u komentar) ili mi napišite odgovore u komentarima! Zanima me i vaše mišljenje! :D Imamo li istih odgovora? Čija "žena nogometaša" bi vi bile? Ne zaboravite me dodati na Instagramu jer sam tamo aktivnija (@onlymaja1).





Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)


PROČITAJTE JOŠ:

Windsor 2018

20 činjenica o meni

Madame Tussauds London 2018

Kako je nastao ovaj blog?

Makeup organization

---------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com



*This post is not sponsored!*



15. kolovoza 2018.

Windsor 2018

Pozdrav svima! Dobrodošli u još jedan novi post! Ovaj puta sam vam odlučila pisati o Windsoru - mjestu koje sam posjetila, a gdje se održavalo kraljevsko vjenčanje! Ako vas zanima o čemu se radi, nastavite čitati! :D Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno!



Dok smo putovali iz Londona prema Bidefordu, trebali smo stati u gradić Salisbury, no vozač je odlučio stati u Windsor! Naravno da sam bila sretna jer tamo se ove godine održalo vjenčanje princa Harryja i Meghan Markle, a post o kraljevskom vjenčanju možete pročitati klikom ovdje.

Oduševila me fotografija Harryja i Meghan koja je napravljena od "legića".






Samo mjesto je svo u znaku kraljevske obitelji i svi su sretni radi kraljevskog vjenčanja, pa tako na puno mjesta možete kupiti suvenir sa likom Harryja i Meghan. Na fotografiji dolje možete vidjeti limenu kutiju u kojoj se nalazi Meghanin omiljeni čaj, a cijena je oko 60-ak kn.



Po ovome mjestu vladajuća dinastija u Ujedinjenom Kraljevstvu nosi svoj naziv. Windsor je mali gradić od oko 30 000 stanovnika. Šetajući Windsorom, naletila sam na restoran naziva "DUCHESS OF CAMBRIDGE" što predstavlja Kate Middleton. Pretpostavljam da će uskoro i za Meghan napraviti jedan. :D


Kako ne doći u Englesku, a ne slikati se kraj poznate crvene telefonske govornice. :)





U središtu Windsora nalazi se Windsor castle u kojem je i održano kraljevsko vjenčanje.






Super je što imate kao jedan veliki trgovački centar, odnosno outlete gdje po vrlo jeftinim cijenama možete pronaći puno toga. Unutra se nalaze trgovine poput H&M-a, Zare, Bobbie Browna, Benefita, Top Shopa itd.




U Windsoru je bilo prekrasno i bilo je gotovo nemoguće za vjerovati da sam tamo, a samo 2 mjeseca prije je tamo bilo veliko vjenčanje koje sam pratila preko TV-a.




Svojim riječima bih opisala da je Windsor mali slatki gradić kojeg vrijedi posjetiti.












Nadam se da vam se svidio današnji post!

Do idućeg posta, pozdrav! :)


PROČITAJTE JOŠ:

Madame Tussauds London 2018

20 činjenica o meni 

Recenzija Makeup Revolution "Flawless" palete


--------------------------------------------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com




*This post is not sponsored!*




11. kolovoza 2018.

20 činjenica o meni

Pozdrav svima! Danas sam vam pripremila jedan od zanimljivijih postova! Radi se o tagu „20 činjenica o meni“.  Pisala sam o činjenicama koje možda niste znali o meni. U komentarima i vi možete napisati par činjenica o sebi i želite li da napravim nastavak ovog taga, a ne zaboravite se pretplatiti na blog! Uživajte!


1. Pišem desnom rukom.

2. Želja mi je jednoga dana naučiti svirati klavir.



3. Volim ići na koncerte i velika želja mi je bila ići na koncert od Petra Graše i Marcusa & Martinusa, što mi se i ostvarilo, a postove možete pročitati klikom na imena izvođača. Voljela bih ići na koncert Enriquea Iglesiasa, Shawna Mendesa, Marka Kutlića i Željka Joksimovića.



4. Jako volim slušati strane pjesme, a od naših izvođača volim Petra Grašu, Marka Kutlića i Željka Joksimovića. 



5. Volim pjevati (pogotovo kada sam sama kod kuće), iako ne smatram da imam lijep glas (ali ni ružan). :)

6. Jako volim plesati


7. Kada sam bila mala, uvijek sam imala 2 dude. Jedna u ustima, a jednu sam držala u ruci, pa čak i kada spavam. :D


8. Većinom volim sve jesti, ali nikako ne mogu zavoljeti dinje, patlidžane, smokve i kokos. 


9. Nisam veliki ljubitelj gaziranih pića.


10. Ne volim piti kavu, ali zato cappuccino obožavam.



11. Pričam engleski i djelomično njemački koji bih još voljela usavršiti.

12. Želim naučiti pričati što više jezika, a pogotovo španjolski.


13. Dobra sam učenica i trudim se uvijek imati što bolje ocjene. Uvijek mi malo fali da prođem s 5. :( 


14. Trenutno se još ne mogu odlučiti što želim postati i na koji fakultet dalje želim ići. Voljela bih raditi u školi, ali ima više predmeta koje bih voljela predavati. Voljela bih predavati ekonomske predmete. Ne izostavljam činjenicu da možda odem van studirati.


15. Kada god je lijepo vrijeme, volim voziti bicikl i rolati se.



16. Volim se baviti sportom i dragi su mi svi sportovi. Voljela bih trenirati neki sport, ali ne mogu se odlučiti koji. :(

17. Nisam veliki nogometni fan (kao dečki), ali volim gledati utakmice kada igra naša reprezentacija ili neki poznatiji nogometni klubovi. :D Post o najljepšim nogometašima Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji pročitajte klikom ovdje.


18. Omiljeni nogometaši su mi: Danijel Subašić, Mario Mandžukić i Dejan Lovren. Odvojite trenutak i pročitajte post "Hrvatska je u finalu Svjetskog prvenstva!"





19. Izbjegavam lagati, a ako to i učinim, to je većinom jer spremam nekome iznenađenje ili tako nešto. Ako i pokušam lagati, to je teško jer se uvijek opalim smijati. :D

20. Volim humoristične i zabavne osobe!



Što mislite o ovim činjenicama? :D Imamo li neke slične? 

Do idućeg posta, pozdrav! :)



PROČITAJTE JOŠ:

Madame Tussauds London 2018

Nošenje fiksnog aparatića - moje iskustvo ---------------------------------------------------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com


*This post is not sponsored!*




9. kolovoza 2018.

Madame Tussauds London 2018

Pozdrav svima! Nakon nekog vremena sam se vratila na blog! :D Bila sam u Engleskoj, pa će stoga i nekoliko narednih postova biti na temu toga! Za sva dodatna pitanja mi se uvijek možete obratiti u komentarima ili putem maila, Instagrama (@onlymaja1) ... Današnji post će biti vezan za poznati muzej voštanih figura u Londonu, a u ostalim postovima ću vam detaljnije objasniti moj boravak u Engleskoj!






Muzej radi svakog dana od 10-16 h, a subotom i nedjeljom radi od 9-16 h. Adresa muzeja je Marylebone Rd, Marylebone, London NW1 5LR, Ujedinjeno Kraljevstvo. Na fotografijama dolje možete vidjeti kako muzej izgleda izvana i kada se uđe u njega. Na službenoj stranici muzeja možete saznati više informacija. 






Najviše sam se veselila posjetiti ovaj muzej radi Davida i Victorie Beckham, a i britanske kraljevske obitelji, pa sam tako i s tim figurama uslikala najviše slika.








Lady Dianu stvarno obožavam i poštujem i jako me iznenadila kada sam vidjela njenu figuru u muzeju. Šteta što više nije s nama... :(


U muzeju se nalazi mnoštvo figura, ali ja sam se slikala samo s onima koji su mi se činili najviše zanimljivi ili one koje volim. Princ Harry i Meghan su bili na posebnom mjestu, ali bila je užasno velika gužva za slikanje s njima, pa se nisam uspjela slikati. Unutra se naravno nalaze Kim Kardashian i Kanye West.




Super je što sam naišla i na jednog od omiljenih pjevača - Eda Sheerana.



Pored svega imate i rubriku vezano za crtiće i filmove, a ja sam se slikala kraj Darth Vadera i Yode jer volim gledati Star Wars, ali u tim dijelovima je dosta tamno i mračno. Shrek je isto zanimljiv kao i Hulk. :D







Ni Ronaldo nije prošao bez fotografije. :D Uz sportaše je tu i Usain Bolt.






Ljubitelji Titanica bi se sigurno slikali kraj Leonarda di Caprija i Kate Winslet.















Johnny Depp izgleda jednako zgodno kao da je pravi. :D



Od ostalih likova, tu su još i Coco Chanel, Emma Watson, Marilyn Monroe i Barack Obama...







Ako pratite Zoellu sigurno će vam se svidjeti ova slika. ;)














Trenutno nisam ljubitelj One Directiona, ali kao mala sam bila stoga sam se i kraj njih slikala iako mi nije jasno zašto Harry fali.











h

Ništa ne može proći ni bez Brada i Angeline. :)



Kroz muzej možete na dosta mjesta kupiti vruću čokoladu, kokice ili tako nešto, a imate i ROYAL TEA restoran.



Za kraj vam još ostavljam fotografije Freddieja Mercuryja i Georgea Clooneyja.




Na kraju muzeja imate "tunel engleske povijesti" kroz kojeg se vozite u taxiju koji sam ide. U tunelu čujete razne zvukove i možete primijetiti razne svjetlosne i zvučne efekte.






U muzeju je stvarno bilo prekrasno! Ima toliko sadržaja kojeg možete gledati pola dana... Ako ikada budete u prilici svakako posjetite Madame Tussauds! :D



Nadam se da vam se svidio današnji post!

Do idućeg posta, pozdrav! :D





PROČITAJTE JOŠ:

Nošenje fiksnog aparatića - moje iskustvo

Što od šminke nosim u Englesku?

30 "get to know me" questions 

----------------------------------------------------------

INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com


*This post is not sponsored!*