Podziemne Miasto Osówka, ZOO Wroclaw, Zamek Książ

Pozdrav svima i dobrodošli u još jedan post na mom blogu! Za danas sam vam pripremila nastavak o mom putovanju u Poljsku, a prvi dio možete pročitati klikom ovdje! Danas ću vas provesti kroz ZOO Wroclaw, dvorac Książ i podzemni grad Osówka! Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno! :)











Podziemne Miasto Osówka




































Odnosno, podzemno mjesto Osówka je izgrađeno oko 1943.g. Stvoreni su ogromni sustavi betonskih hodnika, utvrda i dvorana.










Svrha ovog mjesta je bila tajna. Neki tvrde da je to trebalo biti tajno sjedište Adolfa Hitlera. Drugi kažu da su te dvorane izrađene za podzemne tvornice naoružanja određene za proizvodnju tajnog oružja.






Prije no što smo ušli unutra, morali smo staviti kacige jer na nekim mjestima "strop" zna biti jako nisko! Negdje sam skoro udarila glavom! :D













Kao što možete vidjeti i po slikama, unutra je dosta mračno (i hladno), na nekim mjestima ima i vode, ali sve je to zanimljivo za doživjeti! :)

VIŠE INFORMACIJA MOŽETE PRONAĆI NA NJIHOVOJ SLUŽBENOJ WEB STRANICI: www.osowka.eu



ZOO Wroclaw

Iduće što vam želim pokazati je zoološki vrt koji uistinu ima prekrasne paviljone! Dosta životinja nije bilo vani jer je bilo hladno!









Oduševila sam se kada sam vidjela akvarije sa ribicama kao iz crtića Potraga za Nemom! To mi je odmalena omiljeni crtić! :D Sto puta sam slikala i snimala te ribice...Ubacit ću vam slike i ostalih ribica iz drugih akvarija! Čak sam si kupila i plišanu igračku ribice Nemo koju nisam slikala! :(
































Sada ću vam ubaciti fotografije iz jednog od paviljona kojeg su napravili kao džunglu, mnoštvo lišća, biljaka itd. U jednom dijelu imate i akvarije s meduzama te možete vidjeti kakva je to unutrašnjost bazena s morskim lavovima itd.













Sviđa mi se što su paviljoni uređeni tako da što sličniji budu prirodi! Nismo skužili da su u jednom paviljonu ljenjivci spavali iznad nas! :)








Stavit ću vam slike i ostalih životinja iz zoološkog vrta! :) Ovaj vrt ima najviše vrsta životinja u Poljskoj, ali ja sam slikala samo one najzanimljivije! Ostatak možete potražiti na njihovoj službenoj web stranici http://zoo.wroclaw.pl/en/














Zamek Książ








Książ je najveći dvorac u regiji Šleske, smješteno sjeverno od Wałbrzycha u Donjem Silesianu, Poljskoj. Nalazi se u parku krajolika Książ, zaštićenom području koji je dio planine Waldenburg. Dvorac gleda na klanac rijeke Pełcznica i jedan je od Wałbrzych glavnih turističkih atrakcija.













Dvorac je i više nego prekrasan! Puno sam slikala interijere!









Tijekom Drugog svjetskog rata dvorac je zaplijenjen od strane Nacista 1944. godine, nakon što je grof Hans Heinrich XVII iz Hochberga, kneza Plessa, preselio u Englesku 1932. godine i postao britanski državljanin. Dvorac je trebao biti vjerojatno sjedište i buduće boravište Adolfa Hitlera. Građevinski radovi izvršeni su u nečovječnim uvjetima od strane prisilnog radnika i zatvorenika logora Gross-Rosen. Veliki dio povijesne građevine je srušen ili su predmeti ukradeni!






Nakon rata, kompleks dvorca služio je kao dom i kulturno središte za rekreaciju. Posljednjih godina veliki dijelovi interijera uredno su obnovljeni. Dijelovi tunelskog kompleksa ispod dvorca trenutačno koriste Poljska akademija znanosti za mjerenje gravimetra, dok je nekoliko tunela dostupna javnosti na vođenim turama.




Bilo je prekrasno i nezaboravno iskustvo u svakom slučaju! U slučaju da vas dvorac detaljnije zanima, više možete pročitati klikom ovdje.










Nadam se da se i vama svidio današnji post! Do idućeg posta, pozdrav! :)




PROČITAJTE JOŠ:

Review: Zoella products

17 stvari koje me čine sretnom

Igra li još tko Stardoll?

SOL course

-----------------------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com












*This post is not sponsored!*






Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE