28. rujna 2019.

Karlsruhe, Germany

Pozdrav svima! U današnjem postu ću vam pisati o Karlsruheu. Preko ljeta sam posjetila 10-ak njemačkih gradova, među kojima su i Frankfurt te Stuttgart (sjedište Mercedes Benza). Možete očekivati otprilike toliko postova jer bih svakom gradu voljela dati mjesto na ovome blogu te vam reći koliko mi se svidio. Nakon Njemačke će uslijediti postovi iz Italije, Francuske, Monaca i Španjolske! :) Ne zaboravite se pretplatiti na ovaj blog kako ne biste propustili sve te postove!









Karlsruhe je njemački grad sa otprilike 300 000 stanovnika. Zanimljiva činjenica što se tiče ovoga grada je da je ovo "planirani grad", odnosno da je grad izgrađen na temelju plana. Sve ulice i građevine su izgrađene istovremeno.







Središte grada je barokni dvorac od kojeg se ulice šire u obliku lepeze ili zraka sunca.









Grad je također poznat kao rezidencija prava jer se u njemu nalaze Vrhovni i Ustavni sud Savezne Republike Njemačke. Nemam previše slika svih tih građevina i ostatka grada jer sam većinom bila oko prekrasnog dvorca ili sam išla po trgovinama (svakako vam planiram napraviti haul sa svim divnim stvarima).










Dvorac i prostor oko  njega su meni osobno najljepši dio grada. Nalazi se u centru, a nemate taj osjećaj. Sve je nekako mirno, vrt ima prekrasne bare i životinjice, a čak se možete voziti i malim vlakićem.

















Što se tiče trgovina itd. Glavna ulica je Kaiserstrasse te u njoj možete pronaći sve... Starbucks, H&M, McDonald`s, c&a, Zaru, Pimkie, Lush, Primark itd. Gradom vozi i tramvaj pa lako možete doći do svakog dijela koji vas zanima.











Preko ljeta se održava Schlosslichtspiele u Karlsruheu i to je uistinu nešto prekrasno! U prijevodu znači "igra svjetala" te kada padne noć, ljudi se okupe na otvorenom i možete gledati "predstavu" na dvorcu. Razna djela i kreacije se prikazuju pomoću svjetala, a to sve bude usklađeno sa zvukom i stvarno je prekrasno za doživjeti! Više o tome možete pogledati i pročitati ovdje, a ja ću vam isto ubaciti nekakve slike!












Još jedna zanimljiva činjenica o ovome gradu je da je Karlsruhe rodni grad Carla Benza, osnivača Mercedes Benza!









Osobno bih se svakako voljela vratiti u Karlsruhe jer mi je jako lijep kao grad!

Jeste li ga vi kada posjetili?












Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)







PROČITAJTE JOŠ:

Blooming Jelly

Sukošan i Maslenica, Croatia

Recenzija "Makeup Revolution X Soph Extra Spice" palette

Zadar, Croatia

TMI tag/ 2.dio

--------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com










*This post is not sponsored!*



19. rujna 2019.

Blooming Jelly

Pozdrav svima! Za danas sam vam pripremila post u kojem vam predstavljam još jednu Internet trgovinu. Radi se o Blooming Jelly shopu, a ukoliko želite doznati nešto više, nastavite čitati! :) Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno!








Blooming Jelly je Internet trgovina utemeljena u Kini 2014. godine, a nude velik izbor odjeće! :) Narudžba vam stigne za 10-ak dana ili 2 tjedna, toliko je otprilike trebalo za moju. Sve vam dođe uredno zapakirano i složeno, a super je što prozirne vrećice u kojima vam dođe odjeća kasnije možete prenamijeniti za nešto drugo!




Kod ove trgovine mi se sviđa što odjeća nije preskupa te ju često možete uloviti na super sniženjima! Cijelu njihovu ponudu možete pogledati klikom ovdje.

Ja sam prvi put čula za ovu trgovinu i odlučila naručiti nešto, ali definitivno ću opet jer mi se sviđaju stvari koje su mi stigle! Više o brendu pročitajte klikom ovdje.




Shipping je besplatan za narudžbe iznad 49$ , a sve detalje možete pročitati na njihovoj stranici!





Naručila sam si:


V- Neck Button Up Wrap Dress







Jako lijepa ljetna haljina! Jedina mana joj je što se lako gužva, ali mislim da svima može divno pristajati!









Ugodna je za nositi i sviđa mi se što se lako kopča, a i sa strane imate "rajfešlus".





Boja mi je prekrasna, pogotovo što moja boja kože dođe do izražaja kako sam pocrnila na moru. :) Haljina je dostupna još u smeđoj, roznoj i crnoj varijanti.







Sviđa mi se što nije ni kratka, a ni skroz dugačka te ju lako možete kombinirati uz razne torbice, obuću, nakit itd.








Svoju možete kupiti klikom ovdje!






O Neck Striped Belted Waist Blouse





Iduće sam si uzela jednu bluzu jer mi je trebalo nešto za svečanije prigode!






Dostupna je još i u crnoj varijanti!








Bluza mi se jako sviđa jer je neobična i ima mašnu koju možete zavezati ili na leđima ili s prednje strane. Ja sam se odlučila za prvu varijantu. :) Zbog te mašne mi je baš nekako posebna!






Još jedna pozitivna stvar je što uz  jednostavan nakit dodatno dođe do izražaja i sve skupa nekako djeluje elegantno!







Kratkih je rukava te je materijal kao i svaka druga bluza, meni osobno ugodan za nositi. Mislim da pristaje najbolje uz bijele hlače. Ja sam je nosila s kratkima, ali za hladnije dane ću vjerojatno duge, no moram ih prvo kupiti. :)






Svoju možete kupiti klikom ovdje!








Jeste li ikada naručivali s ove stranice? Kako vam se sviđaju stvari koje sam si naručila?











Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)













PROČITAJTE JOŠ:

Sukošan i Maslenica, Croatia

TMI tag

Zadar, Croatia

Haul/ Poland

Most important dates for Croatia

Pretpostavke o meni

-----------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com











*This post is sponsored!*



16. rujna 2019.

Sukošan i Maslenica, Croatia

Pozdrav svima i dobrodošli nakon 100 godina u novi post na blogu! :) Znam da nije baš pohvalno što preko ljeta nisam bila aktivna na blogu, ali skoro pa da me i nije bilo kod kuće. Išla sam na ljetovanje na jadransku obalu, zatim u Njemačku te na maturalac. Svugdje sam se super provela i zasigurno možete očekivati puno postova! Ukoliko i vi imate prijedloga za nove postove, slobodno pišite! :) Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno!






Nakon što sam napravila uvod, skužila sam da vam uopće nisam ni rekla o čemu ću danas pisati. S obzirom da sam išla na više mjesta tokom ovoga ljeta, mislila sam izbacivati postove, onako kako sam koje mjesto i posjetila. :) Najdraži tip postova mi i jesu "travel" postovi jer kasnije mi dođu kao jako lijepa uspomena kada ih pročitam. Ukoliko niste pročitali post iz Zadra, to možete napraviti klikom ovdje, a ja ću vam danas pisati o Sukošanu i Maslenici.



MASLENICA

Maslenica je malo mjesto/ selo u Zadarskoj županiji, poznato po Operaciji Maslenica iz Domovinskog rata. Nisam se previše zamarala povijesti, nego sam htjela uživati u ljepoti toga mjesta i pogledu na fascinantan Maslenički most. :)













SUKOŠAN


Sukošan je poznato odredište brojnih turista iz svih dijelova Europe. Povijest turizma u Sukošanu je započela dvadesetih godina prošlog stoljeća. Tada su ga posjećivali pretežito Česi i Nijemci koji su i nadjenuli ime najvećoj sukošanskoj plaži "Dječji raj". Danas mjesto ima preko 3.000 ležaja u apartmanimapansionima i hotelima, a posebno je posjećen velik broj malih autokampova. Sukošan se odlikuje brojnim plažama kao što su pješčana plaža Dječji raj, te plaže Zlatna luka i Makarska. 







Sukošan se smatra pravim rajem za nautičare upravo zbog Marine Dalmacija koja pruža preko 1.200 vezova u moru i 500 na kopnu. Sukošan je pogodno mjesto za windsurfingboćanjeribolovronjenjevožnju bicikla, te rafting na rijeci Zrmanji.






Maleno mjesto, a nudi toliko toga! Jako lijepo i tijekom dana, a i navečer za prošetati. Marina Dalmacija me pogotovo oduševila! Najveća marina u Hrvatskoj!








Više o Sukošanu pročitajte ovdje. :)






Kako ste vi proveli ljeto? Jeste li išli gdje na ljetovanje?








Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)





PROČITAJTE JOŠ:

TMI tag/ 2.dio

Rotterdam, Netherlands

Haul/ Poland

SEA LIFE Speyer

My standard playlist

-----------------------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com












*This post is not sponsored!*