30. listopada 2019.

YouTube kanali koje pratim/ 4.dio


Pozdrav svima! Danas vam donosim 4. dio serijala o YouTube kanalima koje pratim! Svrha ovoga je da vam pokažem ono što ja volim pratiti i da si eventualno pronađete neki novi kanal za sebe! ;) 1. dio možete pročitati klikom ovdje, 2. klikom ovdje, a 3. klikom ovdje! Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno! 










1. ZAKON BRAĆE

Dinu i Matiju pratim skoro otkako su počeli sa snimanjem i mislim da imaju uistinu preodlične videe! Točno se  sjećam kada sam gledala finale JoomBoos videostara kada je LayZ pobijedio. :) Jedan od njihovih najsmješnijih videa mi je kada su snimali wasabi challenge s prijateljima. Uvijek iznova mogu gledati taj video. :) Možete ga i vi pogledati klikom ovdje.








2. XNIKS2X

Za ovu curu imam veliki respect! Ponaša se primjereno svojim godinama i može biti primjer mnogima! Snima jako zanimljive videe te ju jako poštujem radi svega što je postigla! You go girl!






3. MIRSAD KADIĆ

Mirsada sam otkrila preko LayZ-ja i jako mi je drago što je otvorio svoj YouTube kanal! Svakako se pretplatite ako niste jer uz njegove videe ćete se definitivno nasmijati! :)





4. 8RASTA9

Rasta i Nika imaju jako kvalitetan "content" i želim im još puno uspjeha u budućnosti!Dokaz da se trud i rad isplati!





5. KNJAZTV

Drago mi je što on na svom YouTube kanalu objavljuje razne emisije koje je sam uređivao i vodio u prošlosti! Također ima i nove priloge, a meni su jedni od najdražih upravo oni vezani uz hrvatske nogometaše, pa vam svakako preporučam da pogledate! :)









6. PAVE ELEZ

Pave je onaj jedan "tumblr" dečko i snima jako fora challenge i vlogove. Pratim ga otkako je imao jako malo pratitelja i veselim se kada vidim da se povećava broj ljudi koji cijene njegov rad!









7. VERONIKA ROSANDIĆ

Veroniku također pratim od samih početaka i što dalje, ima sve kvalitetnije videe. Pogotovo su mi dragi oni koje snima zajedno s Franom, svojom mamom itd. :)







8. SHAWN MENDES

Shawn je jedan od mojih omiljenih pjevača i obožavam slušati njegove pjesme. Pretplaćena sam na kanal kako bih bila u toku čim izbaci nešto novo! :) Tko još voli Shawna?








9. STREETFASHION101

Vlada već dugo nije ništa izbacio, ali vjerujem da će se uskoro vratiti redovitom uploadanju. Jako mi je drago što se druži s Markom Vuletićem koji mi je ujedno i najdraži YouTuber!






10. SABRINA TUBIC

Dino i Sabrina imaju uvjerljivo jedne od najzanimljivijih videa na Balkanu! Jako zanimljiv i kvalitetan sadržaj, a i presmiješni su! :)







11. PETAR GRAŠO OFFICIAL

Uskoro će biti 2 godine otkako sam bila na velikom Grašinom koncertu u Areni Zagreb i ne mogu vjerovati da je već toliko prošlo! Ukoliko vas zanima kako mi je bilo, možete pročitati klikom ovdje. Jedan mi je od omiljenih pjevača i obožavam ga slušati!









12. ŽELJKO JOKSIMOVIĆ

Imam veliku želju otići na koncert Željka Joksimovića jer mi je također jedan od omiljenih pjevača! Volim njegove i stare i nove pjesme!











Pratite li neke od ovih YouTube kanala?





Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)














PROČITAJTE JOŠ:

Bruchsal. Germany

Outfit for special occasion

Stuttgart, Germany

The best of summer 2019

Sukošan i Maslenica, Croatia

Haul / Germany

----------------------------------------------------------
MAIL: beautycorner2111@gmail.com
INSTAGRAM: @onlymaja1







*This post is not sponsored!*




19. listopada 2019.

Bruchsal, Germany

Pozdrav svima! Nisam bila aktivna 2 tjedna radi obaveza u školi, uz to sam još krenula i u autoškolu, pa sve to treba stići... :) Ali, evo me tu s novim postom! Post o još jednom prekrasnom njemačkom gradiću kojeg sam posjetila tijekom ljeta! Ukoliko vas zanima nešto više o ovom gradiću, nastavite čitati, ali se ne zaboravite pretplatiti na blog! :)














Bruchsal je "mali" gradić u Njemačkoj koji se nalazi 20 km sjeverno od Karlsruhea! Ukoliko ikada budete u Karlsruheu, svakako posjetite i ovaj gradić jer kao što sam već i spomenula, nije puno udaljen. Napisala sam vam post i o Karlsruheu, pa ga pročitajte klikom ovdje.














Dvorac Bruchsal je jedan od najljepših dvoraca koje sam ikada vidjela! Potječe još iz vremena baroka, a naziva se još i Damiansburg! (Samo da vas upozorim da imam hrpu sliku sa raznih strana dvorca i iz vrta. Još jedan razlog da posjetite ovo mjesto jer je prekrasno! )






 Bruchsal je grad od oko 50 000 stanovnika, što nije puno za njemački grad i čini ga mirnijim gradićem. :)









Apsolutno prekrasna okolina i jako mi se sviđaju ove kockice, a i boja okolnih zgrada! :)







Jako mi se sviđaju ovi oslikani detalji na fasadi dvorca!









Dvorac je izgrađen u prvoj polovici 18.st. za vrijeme princa Damiana Huge Philippa von Schonborna kako bi obnovili dvije rezidencije njegove loze uništene u prethodnom stoljeću. :)











Dva mjeseca prije kraja Drugog svjetskog rata, dvorac je bio u većem dijelu uništen od strane američke zračne vojne sile. Potpuno je obnovljen u restauracijskom projektu koji je trajao sve do 1996.g.











Unutar dvorca se nalaze dva muzeja, a više informacija možete pronaći klikom ovdje. Ja ih nisam posjetila jer su tada bili zatvoreni, ali po slikama mi se čini da se isplati i cijena ulaznice nije skupa.







Više o povijesti dvorca možete saznati klikom ovdje jer je sve detaljno opisano, a mislim da nema smisla sve "prepisivati". Izdvojila sam samo ono što mislim da je zanimljivo! :)











Jako sam zadovoljna kako su ispale fotografije u okolini dvorca! :)









 Vrt je jako prekrasan s mnoštvo drveća, stazica, jezercima, životinjicama.






Definitivno bih se voljela vratiti jednoga dana ovdje i uživati još više! :)















Je li vas oduševio ovaj dvorac?









Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! ;)







PROČITAJTE JOŠ:

Stuttgart, Germany

The best of summer 2019

Sukošan i Maslenica, Croatia

TMI tag/ 2.dio


---------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com










*This post is not sponsored!*



5. listopada 2019.

Stuttgart, Germany

Pozdrav svima! Danas vam pišem o Stuttgartu! Odmah ću vas upozoriti da nemam previše slika toga grada jer je padala kiša, a i usput sam bila u muzeju Mercedes Benza, pa ćete imati zaseban post odande. :) Ovdje ću ubaciti još neke slike iz njemačkog grada Ludwigshafena, o kojem sam vam prije skoro 2 godine (Wow! Da je već toliko prošlo...) pisala post, pa ga možete pročitati klikom ovdje! Ne zaboravite se pretplatiti na blog jer je besplatno! :)






Stuttgart je glavni grad savezne pokrajine Baden-Wurttemberg  i broji oko 600 000 stanovnika, a sa okolicom broji oko 3,5 milijuna stanovnika.






Nalazi se na brojnim brdima, dolinama i parkovima, što nije karakteristično za druge velike njemačke gradove. Mnogi turisti koji posjete grad su iznenađeni okolinom, pošto se grad često veže za razvijenu automobilsku industriju. Često ga zovu i "kolijevkom automobila". Sjedište je Mercedes Benza i Porschea.




Često se opisuje i kao grad budućnosti ili mjesto gdje se posao susreće sa budućnosti. Stuttgart nosi nadimak "švapska metropola" radi "švapskog"dijalekta njemačkog jezika koji se govori u tom dijelu Njemačke.


Na fotografiji ispod možete vidjeti crkvu "Hrvatske katoličke zajednice" u centru Stuttgarta. :)







Poznate osobe iz Stuttgarta: Robert Bosch (osnivač Boscha), Gottlieb Daimler (inovator automobila, firme koja će kasnije postati Mercedes Benz), Ferdinand Porsche (osnivač Porschea), Friedrich von Schiller (njemački pjesnik).













1775.g. Karl Eugen izdaje naredbu da se napravi novi dvorac na Schlossplatzu. Na tom trgiću smo proveli neko vrijeme i uistinu je prekrasno!









Još jedna zanimljivost o Stuttgartu:
Grb grada Stuttgarta prikazuje crnog konja koji stoji na zadnjim nogama, na žutoj pozadini. Porijeklo imena grada vodi od staronjemačkog naziva stuotgarten, gdje riječ stuot navodi na staroengleski pojam stod u značenju konjušnica, ergela. Staronjemački pojam garten označava mjesto originalnog naselja.

A također nam je svima poznato da logo Porschea sadrži konja... :)







Nešto po čemu pamtim ovaj grad i što mi je onako wow je Boschovo parkiralište na više katova ispod kojega prolazi autocesta A8.







Po mom mišljenju i ovaj grad vrijedi posjetiti i voljela bih se vratiti jednoga dana kada ne bude kišno i cijeloga ga obići te otići i do stadiona i Porscheovog muzeja, ali to sve je bilo nemoguće upravo radi kiše i manjka vremena. O muzeju Mercedes Benza neću pisati jer ću o tome napraviti detaljniji post!




Sada možemo prijeći na par slika iz Ludwigshafena! Obožavam biti na obali Rajne! :)











Zaboravila sam dodati dvije prekrasne slike iz Stuttgarta! Ova "krila" se nalaze u centru grada, a stvar je u tome da ovi "prozorčići" mijenjaju boje i prekrasni su!














Jeste li vi kada bili u Stuttgartu i imate li želju ići?










Nadam se da vam se svidio današnji post!
Do idućeg posta, pozdrav! :)








PROČITAJTE JOŠ:

The best of summer 2019

Karlsruhe, Germany

Review: Sephora "Once Upon A Night Palette"

Makeup organization


--------------------------------------------------------------
INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com











*This post is not sponsored!*