Bad Dürkheim




Pozdrav svima! S malim zakašnjenjem vam pišem današnji post! Pisala sam vam o svom boravku u Ludwigshafenu u Njemačkoj, a danas sam vam odlučila pisati o Bad Dürkheimu, gradiću u blizini Ludwigshafena. Uživajte i ne zaboravite se pretplatiti na blog! Klikom ovdje možete pročitati post o Ludwigshafenu! 




Bad Dürkheim je mali gradić od 20 000 stanovnika, ali zanimljivo je to što on nije običan grad ili gradić. To je kao spa grad, ako razumijete. :) Nešto slično kao kod nas toplice ili lječilište. Dosta je miran grad i meni osobno više liči na selo.







Na ulasku u grad možete vidjeti "gradsku kulu" koju mještani zovu Saline. To je struktura koja se koristi za proizvodnju soli . Isparavanjem se uklanja voda iz slane otopine. Kula se sastoji od drvenog zidnog okvira koji je napunjen biljkom. Objekt je dugačak 330 m i jedan je od najvećih takve vrste u Njemačkoj.




















Kapljice vode bogate mineralima u zraku smatraju se korisnim zdravstvenim učincima, sličnim onima disanja u morskom zraku. Mnogi turisti dolaze u Bad Dürkheim upravo radi toga.







Sav taj grad meni djeluje na jedan veliki park koji je odličan za šetnju, mnoštvo potoka, malih jezera...




U centru grada, velikim dijelom je zabranjeno proći autom. Sviđa mi se što je dobar dio grada popločen kockama koje mi izgledaju starinski. :)


Sviđaju mi se i građevine ovog malog grada.




Nadam se da vam se svidio današnji post!

Do idućeg posta, pozdrav! :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------


INSTAGRAM: @onlymaja1
MAIL: beautycorner2111@gmail.com


PROČITAJTE JOŠ:

BUDAPEST 2017 

*This post is not sponsored!*

Maja Poljarević

4 komentara:

SUBSCRIBE