Zašto posjetiti Slavonski Brod?



Pozdrav svima! U današnjem postu vam iznosim 10 razloga zašto biste trebali posjetiti moj rodni grad - Slavonski Brod!




1. Slavonski Brod je najveći grad u RH koji se svojim položajem otvara prema rijeci i granici. Najveći je grad na granici EU. Proglašen je najljepšim gradom u Hrvatskoj, po izboru "Hrvatske turističke zajednice" za 2009. godinu.


2. Najveći gradski trg u Hrvatskoj, Trg Ivane Brlić-Mažuranić, ujedno je i jedan od najljepših u državi. Južnim dijelom izlazi na rijeku Savu na koju se pruža izvanredan pogled.

3. U neposrednoj blizini trga nalazi se i najveće i najuređenije gradsko šetalište uz rijeku u državi, poznat kao popularni brodski "Kej" koji vodi sve do najveće riječne plaže u kontinentalnom dijelu Europe "Poloja".



4. Gradski bazeni su među najljepšima i najnovijima u državi.



5. Trg Presvetog Trojstva jedini je trg u Brodu koji je sačuvao svoj izgled iz prošlosti. Na njemu se nalazi franjevački samostan.

6. Shopping centar City Colosseum smješten na prostoru Slavonskog Broda, je jedini i najsuvremeniji trgovačko - zabavni centar prema suvremenim standardima u regiji. Od nedavno imamo i McDonald`s!

7.Danas je Slavonski Brod prometni grad na auto-cesti koja povezuje Središnju Europu s Malom Azijom. Kroz Brod prolazi važna Hrvatska autocesta Zagreb-Slavonski Brod - Beograd (A3).

8. U Slavonskom Brodu se nalazi spomenik nulte kategorije "Brodska tvrđava".

9. Svake godine u 11. mjesecu organizira se Katarinski sajam obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva. Već 2. godinu za redom u Tvrđavi se održava CMC Slavonija Fest - CMC200. Radi se o rock festivalu koji svake godine privuče veliki broj posjetitelja.







10. Poznati smo i po brojnim poznatim osobama kao što su Mario Mandžukić, Ivica Olić, Dragutin Tadijanović, Zoran Šprajc, Mia Čorak Slavenska...



Toma Skalica prvi je Hrvat koji je oplovio svijet. Filip Mrvelj autor je najveće 3D iluzionističke slike u svijetu, a na nju je potrošio 500 litara boje.


Nadam se da ste uživali u čitanju! Puno pozdrava! 

Instagram: https://www.instagram.com/onlymaja1/?hl=hr
Mail: beautycorner2111@gmail.com

*This post is not sponsored!*

Maja Poljarević

Nema komentara:

Objavi komentar

SUBSCRIBE